Pinacolada

4.79 (220 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Słodycze to mój jedyny nałóg. Od czasu do czasu dogadzam sobie i mojej rodzinie, piekąc wyśmienite ciasta.

Składniki:

  • Biszkopt:
    5 dużych jajek
    1 szkl. cukru
    1 szkl. mąki
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa:
    puszka ananasa w plastrach
    1/2 op. budyniu śmietankowego
    łyżka mąki
    łyżka cukru
    4 żółtka
    kostka margaryny

    Pianka kokosowa:
    4 białka
    1 szkl. cukru
    20 dag wiórkówkokosowych

    Oraz:
    tłuszcz i bułka tarta do formy
Wystaw ocenę:

4.79 (220 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Pianka

Pinacolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: białka ubijamy z cukrem. Mieszamy z żółtkami oraz mąką i proszkiem do pieczenia. Wlewamy do natłuszczonej i posypanej bułką
    tartą formy (25x40 cm). Pieczemy 20 minut w 170 °C.
  • 2. Robimy masę: ananasa osączamy i kroimy w małe kawałki. Syrop uzupełniamy wodą, aby uzyskać 250 ml płynu. Mieszamy z budyniem, cukrem i mąką. Zagotowujemy. Studzimy. Margarynę ucieramy, dodając
    stopniowo żółtka i budyń. Mieszamy z ananasami.
  • 3. Pianka kokosowa: białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę i mieszamy z wiórkami. Wkładamy do formy 25x40 cm i pieczemy 20 minut w temp.
    170 °C, aż się zrumieni.
  • 4. Na biszkopt wykładamy masę budyniową, przykrywamy pianką kokosową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Ananas

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować