Pinacoco z sucharkami

0 (0 ocen)

Ciasto podpatrzyłam na portalu , ale zrobiłam swoją wersję. Słodkie, smaczne ciacho. Smak kokosowy jest dla mnie najlepszy.

Składniki:

  • biszkopt :
    forma śr 24 cm
    3 jajka
    szklanka cukru
    po pół szklanki maki ziemniaczanej i tortowej
    łyżeczka proszku do pieczenia
    masa ananasowa:
    puszka ananasa w plastrach lub kostce+ sok
    kostka dobrego masła (250g)
    2 budynie śmietankowe
    odrobina zapachu śmietankowego
    szklanka wody
    2 łyżki cukru
    3 żółtka
    kokosowe sucharki:
    100 g wiórków kokosowych
    pół szklanki mąki tortowej
    3 białka
    łyżka cukru
    poncz:
    3/4 szklanki wody
    sok z cytryny
    dodatkowo :
    wiórki do posypania wierzchu


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Pinacoco z sucharkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Jajka z cukrem ubijamy na puch. Mąki z proszkiem mieszamy, delikatnie wsypujemy, miksujemy na małych obrotach. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Studzimy.
  • 2. Sok z cytryny mieszamy z wodą, nasączamy biszkopt.
  • 3. Masa ananasowa:
    Sok z ananasów łączymy z wodą, odlewamy pół szklanki. Resztę gotujemy z cukrem. W szklance rozrabiamy budynie, wlewamy, zagotowujemy.
    Czekamy aż ostygnie. W tym czasie. Ubijamy masło z żółtkami.
    Kroimy ananasa w kostkę, przekładamy do masy.Wkrapiamy zapach śmietankowy i powoli dodajemy budyń, miksujemy na gładką masę. Smarujemy nią biszkopt.
  • 4. Sucharki:
    Białka ubijamy z cukrem. Dosypujemy mąkę i wiórki. Pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach. Studzimy. Łamiemy na drobne kawałki, posypujemy nimi masę. Sypiemy wiórkami na wierzchu. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Ananas Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować