Pilaw z pomidorami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie dla męża Szymona i 6-letniego Patryka to ważny punkt mojego dnia.

Składniki:

  • ● 2 szkl. ryżu
    ● 5 szkl. bulionu z dwóch kostek
    ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● 4 pomidory
    ● 5 łyżek oliwy
    ● łyżeczka cukru
    ● bazylia
    ● 2 łyżki posiekanego szczypiorku
    ● sól
    ● pieprz

Pilaw z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż smażymy na oliwie ok.
    3 minut. Mieszając, wlewamy
    bulion i gotujemy 15 minut.
    Pomidory myjemy, kroimy
    w kostkę. Wsypujemy do ryżu
    i dusimy ok. 8 minut. Dodajemy
    koncentrat, doprawiamy
    i gotujemy 10 minut.
  • 2. Rondel przykrywamy i zapiekamy
    w temp. 150 °C ok.
    25 minut. Przed podaniem
    oprószamy bazylią i posypujemy
    szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy