Pilaw warzywny

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Czasami przychodzi taki dzień,że nie mamy ochoty na mięsoZastanawiamy się co ugotować. Może tak coś z warzywami?Polecam Wam gorąco to danie.

  • 30 min

Składniki:

  • 200g kaszy jęczmiennej
    250gciecierzycy
    2 papryki (czerwona i zielona)
    3 marchewki
    1 cukinia
    5 ząbków czosnku
    2 średnie cebule
    100g orzechów nerkowca
    50g orzeszków ziemnych
    157 ml bulionu warzywnego
    sól
    pieprz młotkowany z kolendrą
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Orzeszki Dania główne Pilaw

Pilaw warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    Marchew obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
    Cukinię myjemy i również kroimy jak marchewkę.
    Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy jak pozostałe warzywa.
    Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy.
    W dużym garnku rozgrzewamy oliwę.
    Podsmażamy na niej marchew.
    Następnie dokładamy cebulę i czosnek.
    Czekamy aż się zeszkli ciągle mieszając.
    Po tym czasie dokładamy cukinię, paprykę.
    Przyprawiamy pieprzem młotkowanym z kolendrą.
    Całość podsmażamy.
    Dokładamy ciecierzycę odsączoną i przelaną zimną wodą na sitku
    oraz ugotowaną w między czasie kaszę.
    Wszystko podlewamy bulionem warzywnym.
    Chwilę dusimy.
    Następnie dodajemy orzechy.
    Chwilę czekamy (2minuty).
    Danie podajemy od razu na ciepło.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Wegańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować