Pikle w zalewie musztardowej

4.97 (144 ocen)

Można podawać do obiadu lub jako przystawkę do wędlin itp

Składniki:

  • 5 kg ogórków
    Zalewa:
    6 szklanek wody
    ½ szklanki octu
    ¾ szklanki cukru
    2 płaskie łyżeczki soli
    5 łyżek musztardy
    ½ łyżeczki mielonego pieprzu
    1 ziarenko ziela angielskiego do każdego słoika

Wystaw ocenę:

4.97 (144 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Przekąski

Pikle w zalewie musztardowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki zalewy gotować w garnku 2-3 minuty. Przestudzić
    Ogórki obrać ze skórki, przekrawać wzdłuż na ćwiartki lub jeśli ogórki są grubsze na mniejsze kawałki. Ogórki układać w słoikach, dodać po 1 ziarenku ziela do każdego słoika. Zalać chłodną zalewą. Zakręcić słoiki i pasteryzować ok. 20 minut.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować