Pikantny gulasz pod kwaśną pierzynką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Rozgrzewająca potrawa, idealna na pyszny obiad. Polecam

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    1 litr kiszonej kapusty
    Mąka
    3 łyżki oleju
    2 łyżki przyprawy do gulaszu po węgiersku
    1 łyżka musztardy sarepskiej
    Sól, pieprz czarny do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pikantny gulasz pod kwaśną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, dokładnie osuszyć i pokroić w grubsze plastry, następnie w małą kostkę. Kawałki karkówki przyprawić solą, pieprzem, musztardą oraz przyprawą po gulaszu po węgiersku. Dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 2 godziny do lodówki.
  • 2. Po tym czasie wszystkie kawałki mięsa oprószyć mąką i usmażyć na rumiano ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Tak przygotowane włożyć do naczynia żaroodpornego wraz z pozostałym olejem, przykryć kiszoną kapustą, delikatnie wymieszać i przykryć pokrywką. Piec do miękkości mięsa ok. 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 200stC. Podawać z gotowanymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować