Pikantny gulasz (2)

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dodałam chrzan i chili, bo z mężem lubimy pikantne dania.

Składniki:

  • 1 kg wieprzowego mięsa gulaszowego
    puszka krojonych pomidorów
    papryka chili
    4 łyżki tartego chrzanu
    3 średnie cebule
    przyprawa do gulaszu
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
    2 op. kaszy jęczmiennej

Pikantny gulasz (2) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju ok. 10 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do gulaszu.
  • 2. Cebule obieramy i siekamy. Dodajemy do mięsa i podlewamy małą ilością wody. Dusimy, aż mięso będzie miękkie. Następnie wlewamy pomidory wraz z zalewą.
  • 3. Chili myjemy i osuszamy. Usuwamy gniazdo nasienne, miąższ kroimy w
    cienkie paski. Wraz z chrzanem dodajemy do gulaszu. Mieszamy.
    Dusimy jeszcze 10 minut. Podajemy z kaszą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Komentarze

Podobne przepisy