Pikantny dip

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 1,5-rocznego syna Szymona. Jestem na urlopie wychowawczym, więc mam więcej czasu na gotowanie. Lubię przygotowywać dania z ciasta drożdżowego i dipy – ten jest idealny na przyjęcia i do obiadu.

Składniki:

  • ● 1 szkl. majonezu (można dodać trochę śmietany)
    ● duża główka czosnku
    ● 1/3 szkl. marynowanych grzybów
    ● kiszony ogórek
    ● 1/2 łyżeczki pieprzu
    ● sól
    ● 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki

Pikantny dip - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrany i zmiażdżony
    czosnek oraz pokrojone
    w drobną kostkę grzyby
    i ogórek przecieramy przez
    sitko na jednolitą masę.
  • 2. Dodajemy majonez, sól,
    pieprz i paprykę i dokładnie
    mieszamy.

Porady

Ten dip idealnie pasuje do warzyw (kalafiora, brokuła, marchewki), jak również do zapiekanek i pizzy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2010

Komentarze

Podobne przepisy