Pikantne tarciuchy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zajmuję się domem i gotowaniem dla męża i synków: Kamila (10 lat) oraz Olafa (5 lat).

Składniki:

  • ● 5 dużych ziemniaków
    ● mała cebula
    ● mała papryka
    ● 2 ząbki czosnku
    ● jajko
    ● 2 łyżki mąki
    ● 1/2 łyżeczki majeranku
    ● sól, pieprz
    ● szczypta chili
    ● olej do smażenia

Pikantne tarciuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy
    i ścieramy na tarce
    o dużych oczkach. Dodajemy
    jajko i mąkę. Mieszamy.
  • 2. Cebulę i czosnek obieramy.
    Paprykę myjemy, przekrawamy
    wzdłuż i usuwamy
    gniazdo nasienne. Miąższ
    papryki i cebulę kroimy
    w małą kostkę. Czosnek
    przeciskamy przez praskę.
  • 3. Warzywa mieszamy z masą
    ziemniaczaną, doprawiamy.
    Rozgrzewamy olej
    i smażymy małe placki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2010

Komentarze

Podobne przepisy