Pikantne śliwki marynowane

4.51 (156 ocen)

  • 15 min

Wystarczą 2 dni i gotowe do bieżącej konsumpcji :) Śliwki marynowane idealnie pasują jako dodatek do śledzi, sera camembert oraz pieczonych mięs i ryb.

  • 15 min

Składniki:

  • 600 g wydrylowanych śliwek
    4 ząbki czosnku
    1/2 łyżeczki gorczycy
    1 łyżeczka kminku całego
    1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego ziarnistego
    4 łyżki cukru
    1/2 szklanki octu
    2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.51 (156 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pikantne śliwki marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pikantne śliwki marynowane 6 1. Wszystkie składniki umieścić w garnku - zagotować. Zdjąć z ognia i studzić pod przykryciem. Całkowicie wystudzone śliwki w zalewie szczelnie przykryć i włożyć do lodówki. Przechowywać 1 - 2 dni.

Porady

Aby zmniejszyć stopień pikantności śliwek, należy ograniczyć ilość gorczycy i pieprzu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować