Pikantne pierogi

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W Bawarii są równie popularne jak w Polsce pierogi ruskie.

Składniki:

  • Ciasto: 30 dag mąki
    ● 2 jajka
    ● łyżka oliwy
    Farsz: czerstwa bułka
    ● 20 dag mielonego mięsa wieprzowego
    ● 10 dag chudego wędzonego boczku
    ● cebula
    ● 3 jajka
    ● 10 dag fety
    ● 50 dag rozdrobnionego szpinaku
    ● 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
    ● pieprz
    ● gałka muszkatołowa
    ● 2 ząbki czosnku
    Oraz:
    ●sól
    ● słonina
    ● olej

Pikantne pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kroimy i podsmażamy
    z posiekanym czosnkiem
    i cebulą. Dodajemy szpinak
    i mieszając, podsmażamy
  • 2. Mięso smażymy na oleju.
    Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy
    i mielimy z fetą. Mieszamy
    ze szpinakiem, mięsem,
    jajkami i natką. Doprawiamy.
  • 3. Z mąki, jajek, oliwy, soli
    i wody zagniatamy elastyczne
    ciasto. Rozwałkowujemy i wykrawamy
    krążki. Nakładamy
    farsz, zlepiamy brzegi. Pierogi
    gotujemy, a następnie smażymy
    na wytopionej słoninie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy