Pikantne leczo

0 (0 ocen)

  • 20 min

Uwielbiam to leczo kolorowe i pikantne. Polecam

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 kg łopatki
    0,5 kg kiełbasy
    2 szt. papryki czerwone
    2 szt. papryki zielonej
    2 szt. papryki żółtej
    2 szt. papryki pomarańczowej
    1 szt papryki chilli
    1 szt. małej cukinii
    2 szt. ogórka zielonego gruntowego
    1 szt cebuli
    1 ząbek czosnku
    30 dag pieczarek
    5 szt. pomidorów
    1 cebulka dymka
    sól
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
    papryka słodka i ostra
    szczypta cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pikantne leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pikantne leczo 1. Łopatkę umyć i przemielić. Kiełbasę pokroić w kawałki. Na patelnię wrzucić łopatkę oraz kiełbasę i smażyć. Papryki umyć usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cukinię, ogórki, pomidory obrać usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Cebulę czosnek obrać i również pokroić w kostkę. Cebulę dymkę poszatkować. Pieczarki umyć i pokroić w kostkę. Do mięsa i kiełbasy dodać cebulę chwilkę poddusić dodać cukinie i ogórki wszystko wymieszać i lekko poddusić. Dodać papryki i czosnek. Gdy jarzyny zmiękną dodać pieczarki i chwilkę smażyć dodać pomidory i cebulę dymkę.
  • Smacznego! 2. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawa uniwersalna, papryką słodką i ostrą oraz szczyptą cukru. Dusić wszystko pod przykryciem aż warzywa będą miękkie. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować