Pikantne jajka

0 (0 ocen)

Rumiane jajka z sosem jogurtowo - miętowym.

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka posiekanej mięty
    3 łyżki oleju
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka soku z cytryny
    1 łyżeczka kminku całego
    1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    szczypta chilli
    pieprz biały mielony do smaku
    cukier do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sok Jajko Przystawki Sosy Dip

Pikantne jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pikantne jajka 1. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić posiekany czosnek, kminek, pieprz ziołowy oraz chilli.
  • Pikantne jajka 2. Dołożyć jajka i smażyć 5 min, potrząsając rondlem. Wystudzić.
  • Pikantne jajka 3. Jajka wyjąć. Do oleju z przyprawami dodać jogurt, sok z cytryny i miętę. Bardzo dokładnie wymieszać. Sos doprawić do smaku. Jajka podawać z sosem na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować