Pikantne "flaczki" drobiowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Doskonałe danie na zimowe wieczory

  • 60 min

Składniki:

  • składniki:
    2 kg porcji rosołowych
    włoszczyzna tak jak do rosołu ( bez kapusty)
    2 łyżki majeranku
    po łyżce imbiru, ostrej papryki w proszku i przyprawy do flaków
    sól i pieprz do smaku

Pikantne "flaczki" drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porcje rosołowe gotujemy z włoszczyzną, do miękkości, doprawione solą i pieprzem. Wyciągamy włoszczyznę i porcje rosołowe, mięso z porcji kroimy w paski razem ze skórą. Marchew, pietruszkę i selera z rosołu ucieramy na dużych oczkach tarki. Warzywa razem z mięsem dodajemy do wywaru, gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut, po tym czasie dodajemy przyprawy, zagotowujemy i podajemy z pieczywem.

Porady

Jeśli nie chcemy aby flaczki były zbyt pikantne możemy pominąć imbir i ostrą paprykę.

Komentarze

Podobne przepisy