składniki:
2 kg porcji rosołowych
włoszczyzna tak jak do rosołu ( bez kapusty)
2 łyżki majeranku
po łyżce imbiru, ostrej papryki w proszku i przyprawy do flaków
sól i pieprz do smaku
Pikantne "flaczki" drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Porcje rosołowe gotujemy z włoszczyzną, do miękkości, doprawione solą i pieprzem. Wyciągamy włoszczyznę i porcje rosołowe, mięso z porcji kroimy w paski razem ze skórą. Marchew, pietruszkę i selera z rosołu ucieramy na dużych oczkach tarki. Warzywa razem z mięsem dodajemy do wywaru, gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut, po tym czasie dodajemy przyprawy, zagotowujemy i podajemy z pieczywem.
Porady
Jeśli nie chcemy aby flaczki były zbyt pikantne możemy pominąć imbir i ostrą paprykę.
Komentarze