• Pikantne babeczki z ciasta francuskiego

    Dodane przez: Neblina36

  • Pikantne babeczki z ciasta francuskiego z salami to mój pomysł na ładne podanie przekąski. Są pyszne, pięknie pachną,każdy chetnie sięgnie po tak apetyczny kąsek...

  • Składniki

    100 gram pikantnego salami
    100 gram tłustego żółtego sera o wyrazistym smaku
    arkusz gotowego ciasta francuskiego ( z lodówki )
    0,5 łyżeczki soli czosnkowej
    opcjonalnie: sos tysiąca wysp lub inny ulubiony np. czosnkowy
    do dekoracji: kilka listków świeżych ziół np. oregano, bazylii

  • Sposób przygotowania

    1.
    farsz do pikantnych babeczek - krok 1

    W blenderze zmiksować ser i salami.

    2.
    szybko,apetycznie,smakowicie - krok 2

    Arkusz ciasta francuskiego pokroić na 6 kwadratów lub prostokatów. Ciasto umieścić w silikonowej formie do babeczek lub w foremkach. Do każdej wyłożonej ciastem foremki wsypać odrobinę soli czosnkowej i wypełnić farszem.

    3.
    fantazyjne przekąski = łatwe i pyszne - krok 3

    Piec 15-18 minut w piekarniku nagrzanym do 200-220 stopni C. Podawać na gorąco lub na zimno z sosem tysiąca wysp. Udekorować listkami świeżych ziół np. oregano.

  • Rady

    Do farszu można dodać ser pleśniowy,czerwoną surową paprykę, zioła, czosnek, podsmażoną cebulę, cokolwiek przyjdzie nam do głowy. Babeczki prezentują się apetycznie same w sobie, ponieważ fantazyjnie układające się ciasto francuskie wygląda estetycznie i dekoracyjnie.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    w_kilka_chwil, konkurs_fantazja
  • 1 komentarz

Dodane przez: Neblina36

Neblina36 781

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-10-29T21:01:58+01:00

609 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »

Inne przepisy w kategorii