Pikantne babeczki kukurydzine

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatne babeczki kukurydziane, lekko pikantne z miodową nutą. Najlepiej smakują gorące z odrobiną masła.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka kukurydziana: 230 gramów
    - mąka pszenna orkiszowa: 65 gramów
    - ser żółty z przyprawami: 95 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - maślanka: 450 mililitrów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - soda: 1 łyżeczka
    - ostra papryka: 1 łyżeczka
    - miód: 2 łyżki
    - musztarda: 1 łyżeczka
    - sól: 1 łyżeczka
    - olej: 1 łyżka

Pikantne babeczki kukurydzine - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach, jajka ubijamy. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni.
  • 2. W jednej misce mieszamy wszystkie składniki suche, w drugiej wszystkie składniki mokre.
  • 3. Gdy piekarnik już będzie rozgrzany szybko i energicznie łączymy składniki mokre z suchymi.
  • 4. Napełniamy foremki ciastem i wstawiamy do piekarnika na 20 - 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy