Pikantna zupa z owocami morza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, przelane wrzątkiem na durszlaku owoce morza, posypujemy przyprawą bałkańską i smażymy 2-3 minuty cały czas mieszając.
2.Następnie dodajemy mieszankę warzywną (papryka czerwona i żółta, marchew, zielona fasolka, kukurydza, kartofle) chwilę przesmażamy. Następnie wlewamy 500 ml bulionu lub wlewamy 500 ml wrzącej wody i dodajemy bulionetkę warzywną, doprawiamy czerwoną papryką, kuminem i chilli , gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 5 minut. Gdy warzywa będą miękkie możemy zagęścić zupę łyżeczką mąki kukurydzianej z niewielką ilością wody, albo niewielka ilością gotowej zasmażki.
Komentarze