Pikantna zupa z dyni

4.5 (150 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna zupa z dyni z cebulowym posmakiem.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - dynia ugotowana z małą ilościa wody, cukru i soli: 75 dekagramów
    - cebula posiekana: 3 szklanki
    - masło: 3 łyżki
    - bulion drobiowy: 4.5 szklanki
    - mleko: 1 szklanka
    - pestki z dyni: 0.5 szklanki
    - pieprz cayenne: 0.5 łyżeczki
    - sól i pieprz: 1 szczypta
    - śmietana: 0.5 szklanki
    - bita śmietana: 0.5 szklanki
    - sok z limonki: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pikantna zupa z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę, bitą śmietanę i sok z limonki połączyć i odstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki. W garnku o grubym dnie roztopić masło, wsypać cebulę i smażyć aż się zeszkli (około 10 minut). Pulpę z dyni, mleko, pieprz i podsmażoną cebulę zmiksować na gładką masę. Wlać do niej bulion i podgrzewać, mieszając od czasu do czasu. Po 10 minutach doprawić solą i pieprzem. Pestki z dyni uprażyć na suchej patelni, ostudzić. Gorącą zupę przelać do wazy, na wierzchu położyć śmietanę , posypać pestkami dyni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować