Pikantna wątróbka drobiowa o 5 smakach

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bo drób to nie tylko mięso...

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wątróbka drobiowa: 0.5 kilograma
    - posiekana cebula: 1 szklanka
    - przyprawa chińska 5 smaków (płaska): 1 łyżeczka
    - olej/oliwa: 4 łyżki
    - sos chili lub tabasco: 0.5 łyżeczki
    - ocet ryżowy: 1 łyżeczka
    - mleko: 0.75 szklanki
    - sól, mielony pieprz kolorowy (do smaku): 1 sztuka
    - opakowanie makaronu ryzowego wstążki: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Pikantna wątróbka drobiowa o 5 smakach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbki czyścić, przekroić na pół i smażyć na mocno rozgrzanym oleju często mieszając. Gdy się zrumienią przełożyć na talerz.Na tej samej patelni usmażyć cebulę (w razie potrzeby dolać oleju). Do zeszklonej cebuli dodać wątróbkę, wymieszać, smażyć przez ok. minutę, doprawić sosem chili, octem ryżowym, przyprawą chińską 5 smaków i szczyptą pieprzu. Posolić do smaku.Wlać mleko, wymieszać i dusić na małym ogniu przez 5 minut. W tym czasie przygotować makaron ryżowy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wątróbki od razu podawać z makaronem ryżowym. Pikantny smak dania idealnie komponuje się z łagodnym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować