Pikantna szyneczka z szynkowara

5 (140 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Najlepsze domowe wędliny

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • szynka ok 1 kg
    pół łyżeczki majeranku
    duża szczypta chili suszonej
    pół łyżeczki bazylii
    sól ok 1 łyżeczka
    pieprz
    2 łyżki oliwy
    2 łyżki octu winnego
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pikantna szyneczka z szynkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pikantna szyneczka z szynkowara 1. Mięso umyć, osuszyć. Przyprawy wymieszać i natrzeć nimi mięso włożyć do woreczka i wcisnąć do szynkowaru, wlać resztę marynaty i zawiązać woreczek. Zamknąć szynkowar i wstawić do lodówki na 24 godziny. Wodę w garnku zagotować , wstawić szynkowar i parzyć w 90 st przez ok 1.5 godz.
    Wyjąć i wstawić do zimnej wody, wystudzone schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować