Pikantna salsa pomidorowa

4.5 (163 ocen)

Salsa ze świeżych pomidorów z dodatkiem papryczki chilli, czosnku i cebuli, doskonała jako dip do chrupiących przekąsek.

Składniki:

  • 6 pomidorów
    1 czerwona papryczka chilli
    1 mała cebula
    2 ząbki czosnku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Salsa

Pikantna salsa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pikantna salsa pomidorowa 1. Pomidory wkładamy do wrzątku i trzymamy 2 minuty. Po wyjęciu ściągamy skórkę, kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do garnka i na małym ogniu stale mieszając gotujemy do zmięknięcia. Zdejmujemy z gazu, studzimy.
  • Pikantna salsa pomidorowa 2. Cebulę, czosnek i papryczkę chilli, blendujemy na gładką masę i dodajemy do pomidorów. Doprawiamy solą do smaku, serwujemy z nachosami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować