Pikantna potrawka z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule obieramy i kroimy w piórka. Szklimy na oleju. Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i myjemy. Ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do cebuli i podlewamy zalewą z groszku. Wkruszamy kostkę i mieszając od
czasu do czasu, dusimy, aż warzywa będą miękkie.
2.Z parówek usuwamy osłonki. Parówki kroimy w cienkie plasterki, a ogórki i paprykę w kostkę. Mieszamy z duszonymi warzywami. Wlewamy sok pomidorowy, dodajemy keczup, musztardę i cukier. Doprawiamy solą, pieprzem oraz mielonymi paprykami. Dusimy 10 minut. Wsypujemy groszek, mieszamy. Dusimy jeszcze 2 minuty. Posypujemy zieleniną
Komentarze