Pikantna potrawka z parówkami

5 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mój narzeczony lubi dania na ostro.

Składniki:

  • 50 dag parówek
    2 cebule
    pietruszka
    marchewka
    1/4 selera
    5 połówek papryki konserwowej
    2 ogórki konserwowe
    puszka groszku
    1 l soku pomidorowego
    kostka bulionu drobiowego
    2 łyżeczki musztardy
    3 łyżki pikantnego keczupu
    łyżeczka cukru
    sól, pieprz
    olej
    ostra i słodka mielona papryka
    łyżka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pikantna potrawka z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Szklimy na oleju. Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i myjemy. Ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do cebuli i podlewamy zalewą z groszku. Wkruszamy kostkę i mieszając od
    czasu do czasu, dusimy, aż warzywa będą miękkie.
  • 2. Z parówek usuwamy osłonki. Parówki kroimy w cienkie plasterki, a ogórki i paprykę w kostkę. Mieszamy z duszonymi warzywami. Wlewamy sok pomidorowy, dodajemy keczup, musztardę i cukier. Doprawiamy solą, pieprzem oraz mielonymi paprykami. Dusimy 10 minut. Wsypujemy groszek, mieszamy. Dusimy jeszcze 2 minuty. Posypujemy zieleniną
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować