Pikantna orzechowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Dostałam się na studia, na wymarzoną dietetykę. Uwielbiam gotować. Stare przepisy często modyfikuję.

Składniki:

  • ● 15 dag tłustego twarogu
    ● 15 dag sera rokpol
    ● 15 dag posiekanych orzechów włoskich
    ● 15 dag śmietanki
    ● 15 dag masła
    ● sól
    ● pieprz
    ● gałka muszkatołowa

Pikantna orzechowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pikantna orzechowa 1. Rokpola i twaróg mielimy
    lub ścieramy na tarce. Masło
    ucieramy. Gdy będzie miękkie,
    dodajemy sery, śmietankę
    oraz orzechy.
  • Pikantna orzechowa 2. Pastę doprawiamy do smaku
    solą, pieprzem i odrobiną
    gałki muszkatołowej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy