Pikantna meksykanka

5 (173 ocen)

  • 45 min

Zupa dla osób lubiących konkretne smaki. Super rozgrzewa w zimny jesienny dzień.

  • 45 min

Składniki:

  • 60 dag wieprzowego mięsa mielonego
    1 papryka
    1 cebula
    puszka fasoli czerwonej
    puszka fasoli białej
    puszka kukurydzy
    butelka 0, 3 soku pomidorowego, może być pikantny
    puszka pomidorów krojonych
    2 ząbki czosnku
    pieprz, sól, chili, papryka słodka mielona,
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pikantna meksykanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podsmażamy mięso na łyżce oleju. Dodajemy cebulę i paprykę pokrojone w kostkę i dusimy, aż warzywa zmiękną, dodajemy przeciśnięty czosnek.
  • 2. W garnku podgrzewamy sok wraz z pomidorami. Dodajemy uduszone warzywa i warzywa z puszek.Doprawiamy.Gotowe.

Porady

Bardzo dobrze smakuje z tostami z masłem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować