pikantna golonka bez skóry

4.46 (199 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Mój mąż lubi kawał porządnego mięsa, ale pod warunkiem, że nie jest tłuste. Udało mi się kupić golonkę bez skóry i kości- samo mięsko. Uduszona w cebuli i pikantnych przyprawach świetnie smakowała z ziemniakami z piekarnika i kapustą.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 3 kawałki golonki bez skóry
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    ostra papryka
    słodka papryka
    pieprz
    1 łyżeczka soli zmiękczającej mięso
    kolendra
    ziele angielskie
    liść laurowy
    4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.46 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka

Pikantna golonka bez skóry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać i natrzeć solą zmiękczającą. Odstawić na godzinę. Połowę oleju wymieszać z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Natrzeć mięso. Cebulę pokroić w plastry. Resztę oleju rozgrzać z rondlu. Wrzucić cebulę a po chwili mięso. Obsmażyć szybko z każdej strony na złoto, podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem około godzinę. Podawać z ziemniakami w mundurkach z piekarnika i kapustą na słodko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować