Pikantna fasolka szparagowa z jajkiem

0 (0 ocen)

Fasolką szparagową pzyprawiłam na ostro i podałam z jajkiem. Wyszło takie pyszne na jakie wygląda :)

Składniki:

  • szklanka mrożonej fasolki szparagowej
    szczypta soli

    łyżka oleju lnianego tłoczonego na zimno
    1/8 łyżeczki cayenne
    1/4 łyżeczki wędzonej papryki hiszpańskiej
    łyżka posiekanej świeżej pietruszki
    kilka kropel soku z cytryny
    odrobina zielonego tabasco

    jajko
    kilka kropel oliwy
    szczypta soli i pieprzu

Pikantna fasolka szparagowa z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.

    Olej lniany mieszamy z przyprawami, posiekaną pietruszką i sokiem z cytryny.
  • 2. Odsączoną fasolkę mieszamy z przyprawionym olejem.

    Na wierzchu kładziemy jajko ugotowane w folii lub sadzone.

    Całość skrapiamy tabasco.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy