Pijany izydor

4.49 (180 ocen)

  • 60 min

Bardzo smaczny, polecam :)

  • 60 min

Składniki:

  • CIASTO:
    15 dag masła
    15 dag cukru pudru
    4 żółtka
    1 łyżka kakao
    7 dag mąki
    12 dag orzechów mielonych
    1 łyżeczka proszku
    1 paczka biszkoptów
    MASA:
    20 dag orzechów zmielonych
    0,5 szklanki cukru pudru
    cukier waniliowy
    0,5 szklanki wódki
    3 jaja
    10 dag cukru kryształu
    3 łyżki kakao
    20 dag masła
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pijany izydor - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, następnie dodać mąkę, kakao, proszek do pieczenia, orzechy na końcu pianę z białek. Upiec jeden placek i przekroić na połowę-lub upiec 2 placki.Placek posmarować cienko marmoladą dać na to biszkopty, przykryć masą.
  • 2. Masa: 20 dag orzechów zmielonych, 0,5 szklanki cukru pudru i cukier waniliowy zalać 0,5 szklanką wódki i tym posmarować biszkopty, a na wierzch dać masę, 3 jaja utrzeć na parze z 10 dag cukru, osobno utrzeć 3 łyżki kakao z 20 dag masła a następnie dodać parzone jaja, tę masę dać na orzechy, drugi placek posmarować marmoladą i dać na masę. Na wierzchu polać polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować