1.Biszkopt: białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy
po kolei żółtka a następnie resztę składników ciągle miksując. Ciasto wylewamy
na blaszkę i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy 30
minut.
2.Ciasto kokosowo-makowe: białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier dalej
ubijając. Dodajemy resztę składników delikatnie mieszając i wylewamy na
blaszkę. Pieczemy w 170 stopniach 25 minut.
3.Polewa: Masło rozpuszczamy w rondelku i dodajemy resztę składników ciągle mieszając.
4.Masa: do połowy mleka wsypujemy mąki, żółtka i budyń. Pozostałe mleko
zagotowujemy i dodajemy resztę mleka ciągle miksując. Masło ucieramy z cukrem
i jak masa wystygnie razem mieszamy.
5.Biszkopt smarujemy dżemem i układamy ciasto makowo- kokosowe. Na ciasto wykładamy masę . Na masie układamy herbatniki nasączone wódkę i całość
możemy polać polewą czekoladową.
Smacznego
Porady
Ciasto trzymamy najlepiej w lodówce. Ja zamiast masła dałam Kasię a herbatniki pokruszyłam tłuczkiem :-)
Komentarze