Pigwa po turecku

0 (0 ocen)

Tak przygotowana pigwa każdemu będzie smakowała jako wykwintny deser, albo dodatek do mięsa.

Składniki:

  • 1 pigwa
    1 łyżeczka masła
    1 łyżka miodu
    1 łyżka rodzynek
    1 łyżka żurawiny suszonej

Pigwa po turecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą, osuszoną pigwę piec 1 h w temp.180 stop. Jeżeli owoc bardzo duży, to piec dłużej.
    Wyjąć z pieca, odczekać minutkę, aby się nie poparzyć i przekroić pigwę na pół.
    Wyciąć gniazdo nasienne.
    Masło, miód i bakalie wymieszać. Nałożyć w miejsca wycięte i wstawić jeszcze na 5 minut do piekarnika.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy