Pyszny, mocno pietruszkowy grillowany pstrąg z czosnkową nutą, do tego lekka sałatka na bazie miksu sałat, pomidorków koktajlowych, ziaren słonecznika i oliwy. Idealny obiad dla dbających o zdrowie i szczupłą sylwetkę.
Pietruszkowy pstrąg z lekką sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryby myjemy, dokładnie osuszamy na ręczniku papierowym. Z wierzchu nacieramy solą. Do środka wkładamy drobno posiekany czosnek, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Wkładamy do miski.
2.Zalewamy oliwą, wrzucamy dokładnie posiekaną pietruszkę i nacieramy pstrągi. Wkładamy na minimum 20 minut do lodówki. Po tym czasie ryby grillujemy na patelni grillowej, na średnim ogniu po 5-6 minut z każdej strony.
3.W międzyczasie przygotowujemy sałatkę: na talerzach rozkładamy miks sałat, układamy pokrojone w ćwiartki pomidorki, posypujemy słonecznikiem i skrapiamy oliwą. Obok sałatki układamy gotowego pstrąga. Smacznego!
Komentarze