PIETRUSZKOWO-CYTRYNOWY ŁOSOŚ PIECZONY

4.5 (196 ocen)

  • 30 min

Łososia uwielbiam. Pod każdą postacią, dlatego tez częśto gości na moim stole

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag filetu z łososia
    3 gałązki natki pietruszki
    skórka otarta z połowy cytryny
    3 łyzki soku z cytryny
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pietruszkowo-cytrynowy łosoś pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. N wierzch
    łososia ścieramy skórkę z cytryny, posypujemy drobno posiekana natką
    pietruszki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut w 170 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Łosoś Natka pietruszki Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować