Pietruszkowe tagliatelle z krewetkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Makaron, krewetki i pachnące latem pomidorki koktajlowe

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - krewetki tygrysie: 400 gramów
    - natka pietruszki posiekana: 2 łyżki
    - starty parmezan: 4 łyżki
    - ząbek czosnku posiekany: 3 sztuki
    - sok z cytryny: 3 łyżki
    - pomidorki koktajlowe gałązka: 4 sztuki
    - makaron tagliatelle: 500 gramów
    - oliwa z oliwek: 6 łyżek
    - sól i pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pietruszkowe tagliatelle z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do krewetek dodaj posiekany czosnek, ok. 4 łyżki oliwy z oliwek i sok z cytryny. Oprósz solą i pieprzem i włóż do lodówki na ok. 30 minut.
  • Pietruszkowe tagliatelle z krewetkami 2. Pomidorki koktajlowe w gałązkach ułóż na blasze, skrop oliwą i piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni C aż będą lekko pomarszczone (możesz skorzystać z opcji grilla, jeśli taka jest dostępna w Twoim piekarniku).
  • 3. Makaron tagliatelle gotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • 4. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oliwy i smaż krewetki wraz z marynatą ok 3-4 minuty; dodaj natkę pietruszki i makaron. Wymieszaj całość.
  • 5. Układaj makaron na talerzach. Każdą porcję posyp parmezanem. Makaron podawaj przykryty upieczonymi pomidorkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować