Pietruszkowe sznycelki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Moje dzieciaki przepadają za takimi kotlecikami

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    20 dkg żółtego sera
    3 jajka
    2 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    4 pieczarki
    pęczek natki pietruszki
    przyprawa do kurczaka
    sól, pieprz
    olej do smażenia

Pietruszkowe sznycelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka roztrzepać z mąką, dodać kurczaka, ser, posiekane pieczarki i pietruszkę. Wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Porady

Można podawać je na ciepło do obiadu lub jako przystawkę. Dobrze smakują również na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy