Piętrowy Tort na ślub

4.98 (191 ocen)

Moje najpiękniejsze dzieło. Ty też to Potrafisz!

Składniki:

  • 3 upieczone biszkopty każdy innej średnicy.

    3 kremy np. do Karpatki (duża porcja) lub według własnego sprawdzonego przepisu.
    1,5 l mleka
    3 kostki miękkiego masła lub margaryny
    owoce (np. brzoskwinie, wiśnie, maliny)
    sok z brzoskwiń do nasączenia biszkoptów.
    ozdoby do dekoracji
    figurka pary młodej
    perełki jadalne
    kwiaty + liście
    tasiemki atłasowe 2metry


    Wymiary blach od największej 29cm 22cm i 15cm
Wystaw ocenę:

4.98 (191 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Piętrowy tort na ślub - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biszkopty 1. 1. Biszkopt o największej średnicy przekrawamy na 3 części, nasączamy sokiem z brzoskwiń.
  • krem 2. Krem przygotowujemy tak jak podano na opakowaniu.
  • nadzienie 3. Smarujemy biszkopty kremem i układamy owoce.
    Tak samo wykonujemy kolejne pietra, aż powstaną 3 piętra.
  • tort 4. 2. Pozostałym kremem obkładamy grubo boki biszkoptów aby nie było widać rantów i dokładnie wyrównujemy brzegi aby były gładkie. Doskonale do tej czynności nadaje się talerz obrotowy.
  • tasiemki 5. 3. Każde piętro owijamy tasiemką. Brzegi tortu szprycujemy kremem i dekorujemy różnymi delikatnymi wzorami. Następnie zdobimy jadalnymi srebrnymi perełkami i kwiatami. Na górę stawiamy ozdobę ślubną.

Porady

Tort jest dobrze dekorować po schłodzeniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Goździki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Impreza Wesele

Podobne przepisy

To może cię zainteresować