Piersi ze szpinakiem i mozzarellą

4.5 (185 ocen)

Idealne połączenie delikatnego drobiowego mięsa, sera mozzarelli i szpinaku

Składniki:

  • 3 podwójne piersi z kurczaka
    500 g szpinaku
    2 łyżki masła
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki śmietany 18%
    1 kulka sera mozzarella
    sól,
    7 łyżek startego żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi ze szpinakiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi naciąć w poprzek i rozbić. Delikatnie poslić
  • 2. Na patelni rozpuścić masło , dodać szpinak i rozmrozić.
    Do rozmrożonego szpinak bezpośrednio wycisnąć przez praskę czosnek, dodać soli, Dusić co jakiś czas mieszając
  • 3. Do szpianku dodać 3 łyżki startego żółtego sera, mieszac do momentu rozpuszczenia sera, dodać śmietanę i całość dusić do momentu zredukowania śmietany.
  • 4. Na środek piersi nałożyć szpinak, położyć plaster sera mozzarella, posypać startym żółtym serem i zawinąć w roladkę
  • 5. Na patelni rozgrzać ok 4 łyżek oleju, opiec roladki z oby dwóch stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Mozzarella Szpinak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować