Piersi z kurczaka w sosie koperkowym

4.5 (192 ocen)

  • 30 min

Piersi z kurczaka w pysznym sosie koperkowym. Jedno z ulubionych dań mojego męża.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    2 pęczki koperku
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    150 ml śmietany 30%
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka sosu sojowego
    papryka ostra
    papryka słodka
    1 łyżeczka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos koperkowy

Piersi z kurczaka w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przysmażanie piersi 1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać pokroić również w kostkę. Na patelni roztopić masło podsmażyć cebulę, dodać pokrojone piersi, podsmażyć,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wlać sos sojowy, przyprawić do smaku.
  • dodanie śmietany i koperku 2. Do podsmażonych piersi wlać śmietanę. Koperek opłukać, osuszyć, posiekać.
  • Smacznego! 3. Gotować chwilkę aż sos się zredukuje. Smacznego!

Porady

Piersi z kurczaka w sosie koperkowym można podać z ryżem, ziemniakami lub kaszą. Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Śmietana Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować