Piersi z kurczaka w pierzynce

0 (0 ocen)

  • 5 min

Pyszne filety drobiowe na niedzielny obiad

  • 5 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka- 1 podwójna
    jajko -1 szt
    przyprawa do kurczaka -2 łyżki
    mąka do panierki
    tłuszcz do smażenia
    sól i pieprz

Piersi z kurczaka w pierzynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka przekroić na połowę, tak aby powstały cztery porcje.
  • 2. Filety obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na jedną godzinę.
  • 3. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Panierować piersi z kurczaka dobrze w mące i jajku.
  • Piersi z kurczaka w pierzynce 4. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Porady

Takie piersi możemy podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy