Piersi z kurczaka w parmezanowej panierce

5 (143 ocen)

  • 5 min

Kurczak jest pyszny. Ma chrupiącą panierkę i jest mięciutki w środku.

  • 5 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    1 jajko
    sól, pieprz
    3 łyżki tartego parmezanu
    3 łyżki bułki tartej
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi z kurczaka w parmezanowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednym talerzu roztrzepujemy jajko z solą i pieprzem. W drugim mieszamy tarty parmezan z bułką tartą.
    Piersi kurczaka maczamy w jajku, a później obtaczamy w panierce z tartej bułki i parmezanu.
    Kurczaka smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, na złoty kolor.
    Podawać z ziemniakami i surówką.

Porady

Zamiast oryginalnego parmezanu polecam tańszy Polski odpowiednik- ser Dziugas.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować