Piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem i fetą w parmezanowej panierce

4.5 (172 ocen)

  • 45 min

Uwielbiam szpinak pod każdą postacią a w tej potrawie smakuje wybornie.

  • 45 min

Składniki:

  • 4 kotlety z piersi kurczaka (po 150 gram)
    1 opakowanie mrożonego szpinaku (350 -400 gram)
    1 opakowanie sera typu Feta
    1 jajko
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki tartego parmezanu
    sól, pieprz, sok z 1 cytryny
    3 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem i fetą w parmezanowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, posypać przyprawami i natrzeć sokiem z cytryny. Odstawić na godzinę.
  • 2. Czosnek obrać posiekać i podsmażyć na łyżce masła na złoto, dodać rozmrożony szpinak i dusić około 20 minut do odparowania wody. wystudzić, dodać pokruszony ser i wymieszać i doprawić pieprzem i solą.
  • Kotlety z piersi kurczaka ze szpinakiem i fetą 3. Kotlety położyć na dużej desce. Nadzienie podzielić na 4 równe części. Na każdym kotlecie rozsmarować nadzienie a następnie uformować roladki lub złożyć kotlet na pół jak naleśnik. Tak przygotowane mięso panierować w jajku i bułce tartej wymieszanej z parmezanem. Smażyć na złoto na oleju.
    podawać z ziemniakami i surówką.

Porady

Gdy nadzienie ze szpinaku jest za rzadkie należy dodać łyżkę bułki tartej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować