PIERSI Z INDYKA PIECZONE W PIEKARNIKU

4.49 (199 ocen)

PYSZNE I SOCZYSTE

Składniki:

  • 1 duża pierś z indyka
    dobra oliwa
    vegeta
    tymianek
    czosnek
    bazylia
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi z indyka pieczone w piekarniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś umyć i pokroić w plastry. osączyć na papierowym ręczniczku.
  • 2. Każdy płat mięska natrzeć przyprawami i oliwą .
  • 3. Blaszkę posmarować oliwą i wyłożyć mięso.Na wierzch ułożyć krążki cebulki.
  • 4. Piec w temp. 180 st. około 35 minut. Sprawdzając jednak miękkość mięsa . Wiadomo jednak ze każdy piekarnik piecze troszkę inaczej.

Porady

Jeśli chcecie żeby wasz pierś była bardzo soczysta możecie upiec w rękawie.Ja jednak piekę tak gdyż moja rodzinka lubi przypieczone mięsko.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować