Piersi w ziołowo czosnkowej panierce

4.5 (148 ocen)

Coś dla wielbicieli ziołowo-czosnkowych smaków. Mięsko dzięki panierce ma ciekawy smak, oraz jest bardzo miękkie i soczyste. Mąż za nimi przepada

Składniki:

  • 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka

    Panierka :
    6 czubatych łyżek mąki
    woda
    2 łyżki bułki tartej
    1 płaska łyżka cebuli granulowanej
    5 dużych ząbków czosnku
    1/2 łyżki soli ziołowej
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Piersi w ziołowo czosnkowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-102d23h 1. piersi z kurczaka przetnij wzdłuż na kilka cienkich kotletów.
    Delikatnie rozbij każdy kotlet
  • image-0pk80xb 2. Do miski dodaj mąkę i wodę - tyle by powstało gęste ciasto. Dodaj bułkę tartą przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj. Gdy panierka zbyt mocno zgęstnieje przez bułkę tartą dolej odrobinę wody
  • image-172ob90 3. Na patelni rozgrzej olej, każdy kotlet z osobna obtocz panierką. Smaż na złoty kolor z oby dwóch stron
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Drób Kurczak Panierka Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować