Piersi w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi umyć,osuszyć,oczyścić z błonek.
Mięso pokroić w nie duże plastry,lekko rozbić.
Każdy kawałek oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
Na patelni rozgrzać olej smażyć piersi po parę sekund z każdej strony do zmiany koloru na jasny.
2.Sos:Do garnka wlać rosół ,wstawić na gaz.
Gdy będzie gorąc włożyć serek topiony,trzymać na wolnym ogniu co chwila mieszając do całkowitego rozpuszczenia się serka.
3.Do sosu włożyć piersi,dusić ok 10min.
4.Na patelni rozpuścić masło dodać mąkę,energicznie wymieszać,wlać parę łyżek sosu cały czas mieszając by zasmażka była płynna i gładka-przelać do garnka z sosem,delikatnie wmieszać.
Komentarze