Piersi pod cebulową pierzynką

5 (187 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

smacznie i szybko

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 2 podwójne piersi kurczaka
    2 zupy cebulowe Knorr’a (w torebce)
    200-300 ml słodkiej śmietanki 30%
    50 dag pieczarek
    1 cebula
    sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupa cebulowa Dania główne

Piersi pod cebulową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka umyć i podzielić na części: każdą podwójną pierś przekroić na pół. Każdą połówkę przeciąć wzdłuż na pół. W sumie mamy otrzymać 4 kotlety.
  • 2. Kawałki piersi posypać solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • mieszanie 3. Śmietankę przelać do miseczki, dodać 2 zupy cebulowe, dokładnie rozmieszać.
  • smażenie 4. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki, podsmażyć na łyżce oleju lub masła z pokrojoną w kostkę cebulą.
  • mieszanie 5. Piersi kurczaka zalać śmietanką z zupą cebulową. Dokładnie rozprowadzić śmietanę by piersi były w niej całe obtoczone.
  • pieczarki 6. Na wierzch potrawy wyłożyć pieczarki.
  • danie 7. Naczynie przykryć. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować