Piersi kurczaka z migdałami i mango

0 (0 ocen)

  • 30 min

Super smaczne danie.

  • 30 min

Składniki:

  • pierś kurczaka 1
    sól, pieprz
    mąka pszenna 2 łyżki
    jaja 2
    migdały posiekane 15 dag
    masło lub olej 10 dag
    mango 2 lub brzoskwinie 2
    sos chutney
    śmietana 30% 100 ml
    curry

Piersi kurczaka z migdałami i mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażenie piersi kurczaka w migdałach. 1. Filety umyć, osuszyć, delikatnie rozbić dłonią. Oprószyć solą i pieprzem. Panierować w mące, rozmąconych jajach i posiekanych migdałach. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Odstawić w ciepłe miejsce.
  • 2. Na reszcie tłuszczu podgrzać kawałki mango lub brzoskwiń, przyprawić sosem chutney, ewentualnie solą i pieprzem. Ubić śmietanę. Porcje kurczaka ułożyć na półmisku, przybrać kawałkami owoców, bitą śmietaną i przyprawić curry. Podawać z ryżem lub kuskusem.

Komentarze

Podobne przepisy