Piersi kurczaka w serowej panierce z fasolką szparagową i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Tak przygotowane piersi z kurczaka podaję z odrobiną ketchupu oraz z pieczonymi ziemniakami.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 małe piersi z kurczaka

    400 g mrożonego szpinaku

    4 ząbki czosnku

    fasolka szparagowa po około 10 szt na jedną porcję

    3 duże jajka

    100 sera żółtego

    sól i pieprz do smaku

    2 łyżki śmietany 18%


    mąka do obtoczenia

    olej oraz masło do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi kurczaka w serowej panierce z fasolką szparagową i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową oczyścić ,opłukać,ugotować w osolonej wodzie.Odcedzić.

  • 2. Szpinak rozmrozić,usmażyć na maśle z dodatkiem rozdrobnionego czosnku,dobrze przyprawić solą i pieprzem.Ostudzić i połączyć ze śmietaną
  • 3. .Piersi z kurczaka,lekko rozbić ,przyprawić solą i pieprzem a następnie obtoczyć w mące.
  • 4. Jajka rozbić dodać szczyptę soli i pieprzu,połączyć z serem startym na tarce o małych oczkach(trochę sera pozostawić do późniejszego wykorzystania).

  • 5. Przygotowane piersi maczać w jajku.Smażyć na maśle połączonym z olejem z obu stron na złoty kolor.

  • image-1l0khji 6. Usmażone kotlety układać w płaskim żaroodpornym naczyniu .
  • image-0367pmj 7. Na każdej piersi rozłożyć kolejno:szpinak ,fasolkę i ponownie szpinak,posypać serem.Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec przez około 10 minut w temp.180 st.C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Fasolka szparagowa Szpinak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować