Piersi kurczaka w serowej panierce z fasolką szparagową i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę szparagową oczyścić ,opłukać,ugotować w osolonej wodzie.Odcedzić.
2.Szpinak rozmrozić,usmażyć na maśle z dodatkiem rozdrobnionego czosnku,dobrze przyprawić solą i pieprzem.Ostudzić i połączyć ze śmietaną
3..Piersi z kurczaka,lekko rozbić ,przyprawić solą i pieprzem a następnie obtoczyć w mące.
4.Jajka rozbić dodać szczyptę soli i pieprzu,połączyć z serem startym na tarce o małych oczkach(trochę sera pozostawić do późniejszego wykorzystania).
5.Przygotowane piersi maczać w jajku.Smażyć na maśle połączonym z olejem z obu stron na złoty kolor.
6.Usmażone kotlety układać w płaskim żaroodpornym naczyniu .
7.Na każdej piersi rozłożyć kolejno:szpinak ,fasolkę i ponownie szpinak,posypać serem.Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec przez około 10 minut w temp.180 st.C
Komentarze