Piersi kurczaka w panierce semazowej

4.5 (197 ocen)

  • Łatwy

Pierś w dietetycznej panierce "nie pijącej" tłuszczu, nadająca również nowy ciekawszy smak całej potrawie.

  • Łatwy

Składniki:

  • - piersi z kurczaka podwójna: 1 sztuka
    - sól do smaku około: 0.5 łyżeczki
    - pieprz cayenne: 1 szczypta
    - Jajko: 1 sztuka
    - papryka słodka: 1 szczypta
    - olej rzepakowy: 4 łyżki
    - sezam: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi kurczaka w panierce semazowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka rozcinamy na cieńsze kotlety i lekko rozbijamy pięścią. Solimy i doprawiamy chili.
  • 2. Jajko rozbełtujemy z szczyptą słodkiej papryki.
  • 3. Następnie pierś maczamy w jajku, potem w sezamie i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Świetna alternatywa dla tradycyjnego schabowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Sezam

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Impreza Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować