Piersi kurczaka nadziewane krakersami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać i drobno pokroić. Cebulę i drobno pokrojony w cienkie plasterki seler zeszklić na oleju, przestudzić. Krakersy rozgnieść. Dodać drobno pokrojone orzechy. Wbić jajka. Dodać parę łyżek wody. Dokładnie wymieszać. Na koniec dodać cebulę.
2.Pojedyncze piersi z kurczaka naciąć u nasady tak, by powstała kieszeń do nadziewania. Mięso posolić i posypać pieprzem. Natrzeć masłem wymieszanym z sokiem z cytryny, roztartym czosnkiem i odstawić. Farsz włożyć do kieszonek w mięsie, spiąć wykałaczkami. Każdą pierś obtoczyć w mące, rozbitym jajku i jeszcze raz w mące. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju.
Komentarze