Pierś z kurczaka z serem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Potrawa ta była robiona przeze mnie wielokrotnie lecz za kazdym razem była ulepszana i teraz jest idealna.

  • 45 min

Składniki:

  • Podwójna pierś z kurczaka
    20 dag sera żółtego startego
    bułka tarta, olej, jajko
    jogurt naturalny
    pęczek koperku (może byc suszony)
    2-3 ząbki czosnku
    kilka liści sałaty
    pomidor
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś myje, przekrawam w poprzek, lekko rozbijam i przyprawiam sola i pieprzem, Robie kotlety maczajac w jajku i bułce tartej tak jak kotlety. Na rozgrzanej patelni z olejem smaze kotlety. gdy jedna strona bedzie przysmazona przewracam i posypuje czesc usmazona zółtym serem tak by kotlet był pod przykryciem.
  • 2. Jogurt naturalny mieszam z startym czosnkiem i posiekanym koperkiem przyprawiam według uznania solą i pieprzem.
  • 3. Na talerzu układam liść sałaty, kotlet i polewam otrzymanym sosem czosnkowym tak by nie bylo widac kotleta dekoruje pomidorem
    Najlepiej smakuje z frytkami.

Porady

Zamiast frytek zawsze mozna z ziemniaków zrobić półksiężyce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować