Pierś z kurczaka z sosem pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sposób na szybki, smaczny obiad

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 50 dekagramów
    - marchewka: 2 sztuki
    - pietruszka: 1 sztuka
    - pieczarki: 30 dekagramów
    - sól,pieprz (do smaku): 1 łyżeczka
    - śmietana 12%: 400 mililitrów
    - kostka rosołowa (warzywna): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka z sosem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę lub paski,posypać
    solą i pieprzem, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Wlać szklankę wody,
    dodać kostkę rosołową, wymieszać . Wrzucić oczyszczone , pokrojone w
    plasterki pieczarki oraz marchewkę i pietruszkę startą na tarce o
    dużych oczkach.
    Często mieszać, smażyć do miękkości warzyw oraz mięsa. Gdy
    składniki będą już miękkie.Dodajemy śmietanę wymieszaną z 0,5 -1
    łyżką mąki ziemniaczanej.
  • 2. Podawać z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki Pierś z kurczaka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować