Pierś z kurczaka z morelami i migdałami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Delikatny drób z nutką owocowo-migdałową.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
    250 gram suszonych moreli
    250 gram migdałów
    1/2 puszki mleczka kokosowego
    2 cebule
    1 łyżka oleju słonecznikowego
    1 łyżeczka imbiru
    1 łyżeczka kurkumy
    1 łyżeczka cynamonu
    sól do smaku
    zielenina do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka z morelami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Morele zalewamy wrzątkiem i czekamy chwilę aż zmiękną. Wylewamy wodę, zaś owoce kroimy w kosteczkę. Migdały rozdrabniamy. Kurczaka kroimy w kostke.Na patelni , na średnio rozgrzanym oleju podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Dodajemy przyprawy i filet z kurczaka. Solimy odrobine.. Smażymy, mieszając od czasu do czasu, kilka minut. Wlewamy na patelnię mleczko kokosowe i wsypujemy pokrojone morele. Dusimy około kwadransa. Po upływie tego czasu dodajemy do potrawy również rozdrobnione migdały i gotujemy całość bez pokrywki do czasu, aż sos zgęstnieje. Podajemy potrawę z ryżem, posypane zieleniną, np rzeżuchą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Morele Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować